інгредієнти

  • Консервований тунець (банку) – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Салатні листя – 6 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Лук (фіолетовий або резанец) – за смаком.
  • Сіль, перець – за смаком.

приготування

Відваріть яйця. Можна використовувати і перепелині – так красивіше. У разі використання перепелиних збільште кількість яєць до 8-10. Яйця остудіть і очистіть. Курячі яйця розріжте на чотири часточки (перепелині – наполовину).

Промийте салатні листя і помідори. Просушіть за допомогою кухонного або паперового рушника. Помідори поріжте часточками. Якщо у вас помідори черрі, то розріжте їх навпіл. В одних і інших треба вирізати плодоніжки.

Промийте або очистіть цибулю (якщо використовуєте ріпчасту або фіолетовий). Лук резанец дрібно нарубати. Фіолетовий або ріпчаста наріжте тонкими півкільцями.

На тарілку викладіть салатні листя, вилочкою з банки викладіть тунець, потім – часточки помідорів. Поперчіть, посоліть, збризніть оливковим маслом. Зверху посипте нарубаним цибулею резанца або викладіть півкільця фіолетового (ріпчастої) цибулі.

Смачного!