Час приготування: 40 хв.

Енергетична цінність: 53 ккал / 100 г.

Складові

Яловичина – 250 г. Сочевиця (червона сочевиця) – 1 скл. Цибуля ріпчаста (середнього розміру) – 1 шт. Морква (Не велика морква) – 1 шт. Селера черешкова – 1 шт. Помідор (Не великий помідор) – 1 шт. Масло топлене – 2 ст. л. Прянощі (кріп, петрушка, базилік) – 1 ч. Л. Картопля (середнього розміру) – 1 шт. Петрушка – за смаком. Сіль за смаком. Перець чорний – за смаком. Вода – 2,5 л. Томатна паста – 1 ст. л. Лист лавровий – 1 шт.

Приготування

$11. У каструлю додати 2,5 літра води, додати м’ясо яловичини (250 гр.) На кісточці.

$12. Каструлю поставити на інтенсивний вогонь, довести до кипіння, зняти утворилася пінку, потім вогонь зменшити до мінімуму, варити м’ясо на дуже тихому вогні.

$13. Додати за смаком сіль і чорний мелений перець.

$14. Варити м’ясо до готовності.

$15. Далі зрізати м’ясо з кістки, нарізати кубиками і відставити убік, накривши кришкою.

$16. Підготувати овочі для пасерування: помідор нарізати кубиками, стебло селери нарізати шматочками, цибулю нашаткувати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці соломкою.

$17. На сковороду додати 2 ст. ложки топленого вершкового масла, далі додати овочі.

$18. Пассеровать овочі на середньому вогні до м’якості, потім додати 1 ст. ложку томатної пасти. Обсмажити овочі і пасту протягом 3-5 хв. Потім додати 2-3 ст. ложки м’ясного бульйону.

$19. Чечевицю (1 ст.) Промити в 2-3 водах, додати в м’ясний бульйон.

$110. Картоплю нарізати кубиками, додати в м’ясний бульйон.

$111. Варити картоплю і сочевицю до напівготовності.

Зверніть увагу! Картопля буває різний, для смаження і для варіння, потрібно враховувати цей момент. Тому якщо картопля розварюється швидко, то класти його потрібно тоді, коли сочевиця проварилася до стану Al dente.

$112. Додати лавровий лист.

$113. Далі опустити в м’ясний бульйон нарізане м’ясо і пасеровані овочі. Д

$114. Додати свіжу зелень петрушки, кропу або селери по-смаку.

$115. Каструлю зняти з вогню.

Смачного!