Спробуйте заправити запечену гарбуз вершково-цитрусовим кремом, і звичайна гарбуз перетвориться … ні, не в карету, але в зовсім незвичайну святкову закуску.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 середня.
- Часник – 3 зубчики.
- Чебрець – 5 гілочок.
- Біле сухе вино – 60 мл.
- Оливкова олія – 20 мл. (+ Ще трохи для подачі).
- Свеженатертий мускатний горіх – щіпка.
- Сіль, чорний перець.
- Гарбузове насіння, волоські горіхи, гранат, рукола, пармезан і лохина для подачі.
Для крему:
- Вершки – 250 мл.
- Кефір (33%) – 20 мл.
- Апельсин – 1 шт. (великий).
- Мандарини – 3 шт. (середні).
- Лимон – 1 шт. (маленький).
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка.
Приготування
- Для крем-фреш змішайте вершки з кефіром і поставте в холодильник на 12-24 год.
- Вимийте цитрусові щіткою, обсушити, зніміть цедру дрібної теркою (загорніть її в плівку і збережіть), вичавіть сік. Процідіть сік через сито, виварити в каструльці на невеликому вогні на 2/3. Додайте мед і цукор. Остудіть, охолодіть.
- Холодний випарений сік змішайте з крем-фреш, цедрою цитрусових і сіллю.
- Очистіть гарбуз, наріжте товсту частину на стейки вагою 120-150 г (решта не знадобиться). Змішайте подрібнений часник, чебрець, масло, вино і спеції, замаринуйте гарбуз на 30 хв. Потім розкладіть на застелений пергаментом деко і запікайте в розігрітій до 170 ° С духовці 20-25 хв.
- Наріжте стейки смужками, викладіть в тарілки, полийте олією, посоліть, поперчіть, засипте насінням і горіхами. Посипте руколою, поруч викладіть галушки з крем-фреш, прикрасьте пармезаном, гранатом і лохиною.