Закуска з гарбуза з цитрусовим крем-фреш

Спробуйте заправити запечену гарбуз вершково-цитрусовим кремом, і звичайна гарбуз перетвориться … ні, не в карету, але в зовсім незвичайну святкову закуску.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 середня.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Чебрець – 5 гілочок.
  • Біле сухе вино – 60 мл.
  • Оливкова олія – 20 мл. (+ Ще трохи для подачі).
  • Свеженатертий мускатний горіх – щіпка.
  • Сіль, чорний перець.
  • Гарбузове насіння, волоські горіхи, гранат, рукола, пармезан і лохина для подачі.

Для крему:

  • Вершки – 250 мл.
  • Кефір (33%) – 20 мл.
  • Апельсин – 1 шт. (великий).
  • Мандарини – 3 шт. (середні).
  • Лимон – 1 шт. (маленький).
  • Мед – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.

Приготування

  1. Для крем-фреш змішайте вершки з кефіром і поставте в холодильник на 12-24 год.
  2. Вимийте цитрусові щіткою, обсушити, зніміть цедру дрібної теркою (загорніть її в плівку і збережіть), вичавіть сік. Процідіть сік через сито, виварити в каструльці на невеликому вогні на 2/3. Додайте мед і цукор. Остудіть, охолодіть.
  3. Холодний випарений сік змішайте з крем-фреш, цедрою цитрусових і сіллю.
  4. Очистіть гарбуз, наріжте товсту частину на стейки вагою 120-150 г (решта не знадобиться). Змішайте подрібнений часник, чебрець, масло, вино і спеції, замаринуйте гарбуз на 30 хв. Потім розкладіть на застелений пергаментом деко і запікайте в розігрітій до 170 ° С духовці 20-25 хв.
  5. Наріжте стейки смужками, викладіть в тарілки, полийте олією, посоліть, поперчіть, засипте насінням і горіхами. Посипте руколою, поруч викладіть галушки з крем-фреш, прикрасьте пармезаном, гранатом і лохиною.