Апельсиновий сік

Свіжовичавлений сік з 3 апельсинів (1 склянка соку) цілком здатний задовольнити потреби організму у вітаміні С – головному помічника в боротьбі проти втоми, інфекцій і хвороб судин.

Вітамін С допомагає організму позбавитися від шлаків, сік апельсина має деякий послаблюючу ефектом і перешкоджає утворенню каменів в нирках.

Також сік є джерелом органічних кислот, флавоноїдів, величезної кількості мінералів. Велика кількість калію і магнію роблять сік з апельсинів прекрасним засобом профілактики інфарктів та інсультів.

Аскорбінова кислота в поєднанні з вітаміном Р зміцнює ламкі стінки судин, допомагаючи запобігти крововиливу.

Не варто недооцінювати той факт, що цей фрукт багатий цинком і йодом, фтором і кобальтом, фосфором і хлором, натрієм і кальцієм.

А високий вміст заліза дозволяє використовувати апельсини для профілактики і лікування анемії.