Збалансований раціон

Збалансоване харчування – це оптимальне поєднання в раціоні вітамінів, мікроелементів, білків, жирів і вуглеводів для забезпечення нормальної життєдіяльності організму.

Таке харчування має враховувати стать, вік, рівень активності і характер діяльності людини, щоб задовольнити потреби організму у вітамінах.

Харчуватися необхідно 5-6 разів на день невеликими порціями. Основні прийоми їжі – це сніданок, обід і вечерю, і додаткові 2-3 перекусу.

У меню обов’язково повинні бути присутніми натуральні продукти: фрукти, овочі, зелень, мед, риба, зернові, бобові культури …

Ці продукти сприяють правильній роботі всіх органів, а також формують запас корисних речовин і вітамінів.

Основою збалансованого харчування є регулярний і своєчасний прийом їжі.

Слід відмовитися від шкідливих звичок, а також виключити з раціону напівфабрикати, жирну і гостру їжу, газовані напої, звести до мінімуму вживання солі, цукру і спецій.