Шу – це маленькі круглі тістечка з заварного тіста. Рецепт, який ми вам запропонуємо сьогодні, складені: в ньому два крему, і самі шу покриті кракеліном – хрустким шаром з штрейзельного тесту. Якщо вам страшно братися за все відразу, ви можете залишити один крем і зробити шу без кракеліна. Але в такому складі ці тістечка просто чудові. Малину в кремі ви можете замінити на вишню – це теж буде відмінним смаковим поєднанням.

Інгредієнти (на 50 міні-тістечок)

Для заварного тесту:

  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 100 г.
  • Пшеничне борошно – 140 г.
  • Яйця С-1 – 4 шт.

Для кракеліна:

  • Цукор – 70 г.
  • Пшеничне борошно – 70 г.
  • Вершкове масло кімнатної температури – 65 м

Для заварного крему:

  • Жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 80 г.
  • Пшеничне борошно – 50 г.
  • Молоко – 330 мл.
  • Вершкове масло – 65 г.
  • Ванільна есенція – 1 ч. Л.
  • Білий шоколад – 60 г.

Для малинового крему:

  • Малина (розморозити, сік не зливати) – 400 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Сік лимона – ½ шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Жовтки – 3 шт.

приготування

$11. Готуємо заварне тісто. Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.

$12. Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з вогню і втручається борошно. Повертаємо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

$13. Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, заважайте на найнижчих швидкостях, звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати занадто рідким. Щоб підстрахуватися, останнім яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладеньким. Перекладаємо його в кондитерський мішок зі звичайною круглою насадкою діаметром 10-11 мм.

$14. Готуємо кракелін. Для цього розтираємо масло з борошном і цукром до стану м’якого тесту. Розкачуємо тісто між двох шарів пергаменту до товщини близько 1,5-2 мм. Кладемо в морозильну камеру.

$15. Готуємо малиновий крем. Жовтки збиваємо з половиною цукру і крохмалем до посветления маси. Малину протираємо через сито. Має вийти близько 200 г пюре. Додаємо в нього половину цукру і лимонний сік, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

$16. Постійно помішуючи віночком, вливаємо малинове пюре в жовткову масу. Повертаємо назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. На невеликому нагріванні, постійно помішуючи, варимо крем до загустіння.

$17. Перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею крему. Повністю охолоджуємо. Готуємо заварний крем. Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору.

$18. Додаємо борошно і ще раз збиваємо. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Переливаємо в чистий глечик і ставимо на середній вогонь. Варимо, постійно помішуючи віночком, поки суміш не загусне.

$19. Знімаємо ківш з вогню. По парі кубиків додаємо вершкове масло, добре розмішуючи після кожного додавання. Потім додаємо ванільну есенцію і дрібно нарізану шоколад і розмішуємо до його розчинення. Перекладаємо крем в миску. Накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо в холодильник. На деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком, відкидають шу діаметром близько 3,5 см. Виймаємо з морозилки розкатаний кракелін. Даємо полежати пару хвилин при кімнатній температурі, потім вирізаємо гуртки діаметром трохи більше отсаженних шу. Кладемо по кружечку на кожне шу і злегка притискаємо.

$110. Відправляємо в розігріту до 180 ° C духовку і випікаємо до готовності і золотистого кольору, близько 30-35 хвилин. Остужаем. З кожної булочки зрізаємо верхню третину. Наповнюємо тістечка спочатку малиновим кремом. А потім заварним. Накриваємо зрізаними кришечками. Подаємо.

Автор рецепта: Тетяна Назарук

Смачного!