складові

фрикадельки:

  • фарш будь-якої білої риби (тріска, минтай, пікша, сайда, хек) – 450 м,
  • часник – 2-3 часточки,
  • свіжа м’ята – кілька листочків,
  • куркума – 1 ч. л.,
  • сіль / перець – за смаком,
  • оливкова олія – 1 ч. л.

суп:

  • вода – 2 л (якщо є рибний бульйон буде ще смачніше),
  • цибуля – 1 шт.,
  • подрібнений імбир – 1 ст. л.,
  • рибний соус – 1 ст. л.,
  • оливкова олія – 1-2 ст. л.,
  • лайм – 1 шт.,
  • шпинат – 250 г. (можна заморожений),
  • свіжа кінза / зелений лук – 1 пучок,
  • сіль / перець за смаком.

приготування

Рибний фарш змішайте з дрібно нарізаним часником і м’ятою, додайте спеції і масло і вимісити руками або комбайном до однорідної консистенції. Поставте в холодильник на 20-30 хвилин. Після закінчення часу мокрими руками зліпити з фаршу фрикадельки 2-3 см. В діаметрі.

У каструлі розігрійте оливкову олію, обсмажте до прозорості нарізану цибулю і імбир.

Влийте бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму.

Опустіть фрикадельки в бульйон і варіть на слабкому вогні 7-10 хвилин, знімаючи піну при необхідності.

Готові фрикадельки спливуть на поверхню.

Після цього всипте нарізаний шпинат, поваріть ще 1-2 хвилини.

Всипте половину кінзи і цибулі, вичавіть сік лайма.

Додайте рибний соус, спробуйте, і при необхідності, скорегуйте смак супу сіллю і спеціями.

Залиште на кілька хвилин настоятися.

Подавайте суп з фрикадельками зі свіжою зеленню кінзи і зеленою цибулею.