складові
фрикадельки:
- фарш будь-якої білої риби (тріска, минтай, пікша, сайда, хек) – 450 м,
- часник – 2-3 часточки,
- свіжа м’ята – кілька листочків,
- куркума – 1 ч. л.,
- сіль / перець – за смаком,
- оливкова олія – 1 ч. л.
суп:
- вода – 2 л (якщо є рибний бульйон буде ще смачніше),
- цибуля – 1 шт.,
- подрібнений імбир – 1 ст. л.,
- рибний соус – 1 ст. л.,
- оливкова олія – 1-2 ст. л.,
- лайм – 1 шт.,
- шпинат – 250 г. (можна заморожений),
- свіжа кінза / зелений лук – 1 пучок,
- сіль / перець за смаком.
приготування
Рибний фарш змішайте з дрібно нарізаним часником і м’ятою, додайте спеції і масло і вимісити руками або комбайном до однорідної консистенції. Поставте в холодильник на 20-30 хвилин. Після закінчення часу мокрими руками зліпити з фаршу фрикадельки 2-3 см. В діаметрі.
У каструлі розігрійте оливкову олію, обсмажте до прозорості нарізану цибулю і імбир.
Влийте бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму.
Опустіть фрикадельки в бульйон і варіть на слабкому вогні 7-10 хвилин, знімаючи піну при необхідності.
Готові фрикадельки спливуть на поверхню.
Після цього всипте нарізаний шпинат, поваріть ще 1-2 хвилини.
Всипте половину кінзи і цибулі, вичавіть сік лайма.
Додайте рибний соус, спробуйте, і при необхідності, скорегуйте смак супу сіллю і спеціями.
Залиште на кілька хвилин настоятися.
Подавайте суп з фрикадельками зі свіжою зеленню кінзи і зеленою цибулею.