Грушеве лікування можна проводити практично цілий рік, так як плоди при сушінні зберігають майже всі біологічно активні речовини.
Компот з засушених груші здатний позбавити від застарілого коліту, а також підвищити сексуальну активність.
$18. Диня сушена володіє хорошим тонізуючим дією, а також сечогінну, жовчогінну, протизапальну, загальнозміцнюючу, проносним, очищує властивостями (зовнішньо очищає шкіру, при прийомі всередину – шлунково-кишковий тракт і сечовидільну систему), покращує процеси кровотворення, підсилює перистальтику кишечника, сприяє виведенню з організму холестерину, нормалізуюче впливає на обмін речовин. У народній медицині диню призначають виснаженим і недокрівних хворим, при анемії і атеросклерозі. Особливо корисною вважається диня для осіб, які перенесли захворювання печінки і страждають запорами.$19. Кабачок містить малу кількість калорій, в ньому багато різних мікроелементів – заліза, міді, фосфору, калію, магнію і натрію. Високо вміст вітамінів групи C і B.Кабачки рекомендують людям мають недокрів’я, серцево-судинні захворювання, гіпертонію.
$110. Ківі. В першу чергу ківі дуже багатий вітаміном С. Його в ягоді міститься навіть більше, ніж в цитрусових. Вживання ківі сприяє зміцненню стінок судин і перешкоджає утворенню в них тромбів. Сушене ківі відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою – відмінний перекус, який зручно брати з собою в дорогу, на роботу.$111. Полуниця сушена зберігає всі свої корисні властивості протягом двох років зберігання. Особливо цінними є сушені ягоди вмістом пектинових кислот, які сприяють виведенню з організму шлаків. Корисно вживати в період загострення сезонних хвороб, а саме пізня осінь і рання весна. Також ягоди сушеної полуниці славляться як потужний антидепресант.$112. Помідори сушені. Найціннішим в сушених помідорах є речовина лікопін. Цей каротиноид був відкритий порівняно недавно і з’ясувалося, що лікопін є найпотужнішим антиоксидантом з яскраво вираженими протипухлинними властивостями. Вчені-онкологи на даний момент зуміли довести, що ця речовина здатна знищувати небезпечні клітини. Вміщені в помідорах хлорогенова і кумаровая кислоти істотно знижують шкоду наноситься організму канцерогенами, що знаходяться в сигаретному димі.$113. Гарбуз. В її м’якоті містяться цукри, каротиноїди, пектинові речовини, клітковина, макро- і мікроелементи калію, кальцію, магнію, заліза, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, Е, PP. Гарбуз зміцнює пам’ять, надає сили фізично слабкому організму. Гарбузову кашу корисно їсти дітям, підліткам та надмірно худим людям. Вона сприяє оздоровленню шлунка і дванадцятипалої кишки. Її корисно їсти страждаючим гастритом, ентеритом, колітом. При цукровому діабеті, підвищеної жирності крові, для виведення з організму зайвої жовчі і слизу гарбуз дає чудодійний ефект.$114. Фініки, особливо єгипетські, здатні перемогти простуду, що супроводжується високою температурою: в них містяться сполуки, близькі за структурою до ацетилсаліцилової кислоти. До речі, це один з небагатьох сухофруктів, що містить багато провітаміну В5 – саме він забезпечує нам здоров’я волосся і нігтів.$115. Чорниця – абсолютний лідер за вмістом вітаміну А, здатного зберегти зір. Крім цього, вона знижує рівень цукру в крові, а тому корисна тим, хто страждає на діабет.$116. Чорнослив. Так як в ньому багато рослинної клітковини, чорнослив призначається людям з проблемами шлунково-кишкового тракту. Корисний чорнослив при авітамінозі і недокрів’ї.$117. Яблука заповнять недолік вітамінів і мінералів, попутно поліпшивши і процес травлення. Яблука – самі низькокалорійні сухофрукти. Свіжі яблука не рекомендовані людям з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також особам з підвищеною кислотністю шлунка. Багатьом з таких людей замість свіжих пропонують печені і сушені яблука, вони вважаються набагато безпечніше.Сушені яблука також гарні для заміни чіпсів і сухариків. Адже в них все натурально, калорій набагато менше, а користі і вітамінів в рази більше.