Вважають, що супи-пюре з’явилися в нашій кухні недавно, а саме – з появою блендера. Але це зовсім не так.

Ще в царські часи придворні кухарі подавали своїм господарям найніжніші і дивно корисні перші страви, які тоді пропускали через дрібне сито.

Причому продукти використовувалися найрізноманітніші: від звичайної картоплі до екзотичних креветок.

Отож, як приготувати суп-пюре з брокколі?

Інгредієнти

  • Брокколі (100 г) – 5 суцвіть
  • Кабачок невеликий (100 г) – 1 шт.
  • Картопля середній (120 г) – 2 шт.
  • Морква (80 г) – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана (30 мл) – 3 дл.
  • Кріп свіжий за смаком
  • Вода фільтрована (570 мл) – 3 склянки.

Покроковий рецепт

  1. На першому етапі видаляємо у картоплі і моркви шкірку, потім промиваємо все коренеплоди і нарізаємо середніми за розмірами шматочками.

2. Далі переміщаємо перші складові нашого супу в каструлю і заливаємо їх фільтрованої водою.

3. Встановлюємо каструлю на середній вогонь і готуємо овочі приблизно 10 хвилин, через які акуратно перекладаємо всередину заморожені (або свіжі) суцвіття брокколі і щодо дрібно нарізаний кабачок, який необхідно попередньо очистити від шкірки.

4. Тепер відварюємо інгредієнти ще 10 хвилин, після чого вводимо за смаком йодовану сіль, свіжу шинкованную зелень (в нашому випадку кріп) і кілька ложок сметани.

5. Перемішуємо вміст каструлі і на мінімальному вогні Томім овочевий суп-пюре ще пару хвилин, а потім знімаємо посуд з плити і збиваємо масу за допомогою погружного блендера.

Подавати суп з брокколі краще негайно, доповнивши його зеленню і сметаною.

Смачного!