Морквяний крем-суп з яблуком і горіхами

Морква і яблуко – досить незвичайне і неймовірно корисне поєднання для супу. Смак цього першого блюда виходить дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • морква – 750 грам,
  • яблуко середнього розміру – 2 штуки,
  • часник – 2 зубчики,
  • бульйон овочевий – літр,
  • молоко кокосове – 200 мл,
  • чебрець – 5 гілочок,
  • оливкова олія – 2 столові ложки,
  • куркума – столова ложка,
  • кмин в порошку – столова ложка,
  • сіль, перець – за смаком,
  • горіхи пекан – жменя,
  • цибуля середнього розміру – головка.

Приготування:

  1. Потрібно почистити моркву, яблуко, цибулю і часник.
  2. Моркву наріжте кружальцями, а цибулю і часник – дрібними кубиками.
  3. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх кубиками.
  4. У каструлі з товстим дном нагрійте оливкову олію і обсмажте на середньому вогні яблука з цибулею близько 5 хвилин.
  5. Потім додайте часник, 3 гілочки чебрецю, куркуму і кмин.
  6. Перемішайте і готуйте ще 1-2 хвилини.
  7. Додайте у каструлю моркву, залийте все бульйоном і варіть приблизно 30 хвилин.
  8. Вийміть гілочки чебрецю і подрібніть суп занурювальним блендером до однорідної консистенції.
  9. Додайте у суп кокосове молоко, сіль і перець. Перемішайте.
  10. Подавайте суп, прикрасивши свіжим чебрецем і горіхами.

Смачного!