Морква і яблуко – досить незвичайне і неймовірно корисне поєднання для супу. Смак цього першого блюда виходить дуже ніжним.
Інгредієнти:
- морква – 750 грам,
- яблуко середнього розміру – 2 штуки,
- часник – 2 зубчики,
- бульйон овочевий – літр,
- молоко кокосове – 200 мл,
- чебрець – 5 гілочок,
- оливкова олія – 2 столові ложки,
- куркума – столова ложка,
- кмин в порошку – столова ложка,
- сіль, перець – за смаком,
- горіхи пекан – жменя,
- цибуля середнього розміру – головка.
Приготування:
- Потрібно почистити моркву, яблуко, цибулю і часник.
- Моркву наріжте кружальцями, а цибулю і часник – дрібними кубиками.
- З яблук видаліть серцевину і наріжте їх кубиками.
- У каструлі з товстим дном нагрійте оливкову олію і обсмажте на середньому вогні яблука з цибулею близько 5 хвилин.
- Потім додайте часник, 3 гілочки чебрецю, куркуму і кмин.
- Перемішайте і готуйте ще 1-2 хвилини.
- Додайте у каструлю моркву, залийте все бульйоном і варіть приблизно 30 хвилин.
- Вийміть гілочки чебрецю і подрібніть суп занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Додайте у суп кокосове молоко, сіль і перець. Перемішайте.
- Подавайте суп, прикрасивши свіжим чебрецем і горіхами.
Смачного!