Макаронна запіканка з грибами і зеленою цибулею

Час приготування: 50 хв.

Енергетична цінність: 93 ккал / 100 г.

Інгредієнти

  • Печериці – 700 гр.
  • Макаронні вироби/Макарони – 500 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сир м’який – 100 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно пшеничне/Борошно – 60 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1 пучок.

Приготування

  • Підготуємо інгредієнти.
  • Гриби нарізаємо кубиками.
  • Помідори так само нарізаємо кубиками.
  • Цибулю дрібно порубати.
  • Сир натерти на середній тертці, а часник дрібно порубати.
  • Приготуємо соус. У розігріту сковорідку викладаємо вершкове масло. Розтоплюємо його і додаємо борошно. Пассируем її.
  • Додаємо молоко і все ретельно перемішуємо.
  • Додаємо 30 грам сиру і перемішуємо.
  • Далі для смаку висипаємо мускатний горіх. Все перемішати і прибрати з вогню.
  • На сковороді розігріваємо олію.
  • Для початку обсмажуємо часник.
  • Далі додаємо зелену цибулю і помідори.
  • Слідом додаємо гриби. Все обсмажуємо до повної готовності.
  • Готові макарони перемішуємо з грибами і овочами.
  • Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо половину макаронів з грибами.
  • Наступний шар йде соус.
  • Далі залишилися макарони і зверху шар соусу. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через 10 хвилин дістаємо і посипаємо сиром. Прибираємо назад в духовку ще на 10 хвилин.

Готову запіканку подаємо з овочами, соусом або звичайною сметаною.

Смачного!