Час приготування: 50 хв.
Енергетична цінність: 93 ккал / 100 г.
Інгредієнти
- Печериці – 700 гр.
- Макаронні вироби/Макарони – 500 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Сир м’який – 100 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно пшеничне/Борошно – 60 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
- Горіх мускатний – 1 пучок.
Приготування
- Підготуємо інгредієнти.
- Гриби нарізаємо кубиками.
- Помідори так само нарізаємо кубиками.
- Цибулю дрібно порубати.
- Сир натерти на середній тертці, а часник дрібно порубати.
- Приготуємо соус. У розігріту сковорідку викладаємо вершкове масло. Розтоплюємо його і додаємо борошно. Пассируем її.
- Додаємо молоко і все ретельно перемішуємо.
- Додаємо 30 грам сиру і перемішуємо.
- Далі для смаку висипаємо мускатний горіх. Все перемішати і прибрати з вогню.
- На сковороді розігріваємо олію.
- Для початку обсмажуємо часник.
- Далі додаємо зелену цибулю і помідори.
- Слідом додаємо гриби. Все обсмажуємо до повної готовності.
- Готові макарони перемішуємо з грибами і овочами.
- Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо половину макаронів з грибами.
- Наступний шар йде соус.
- Далі залишилися макарони і зверху шар соусу. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через 10 хвилин дістаємо і посипаємо сиром. Прибираємо назад в духовку ще на 10 хвилин.
Готову запіканку подаємо з овочами, соусом або звичайною сметаною.
Смачного!