Баноффи пай

Вперше баноффі пай приготували в пабі «Голодний монах» в Ессексі в 1972 році, і з тих пір там були з’їдені тонни цього десерту. Але необов’язково їхати за ними в Англію – баноффі пай можна зробити вдома за лічені хвилини.

Пропонуємо вам бомбічний рецепт!

Інгредієнти:

  • Не дуже солодке печиво з борошна грубого помелу – 300 м
  • Вершки жирністю 35% – 300 мл.
  • Варене згущене молоко – 1 банка.
  • Банани – 3 шт.
  • Шоколад – 50 г.
  • Вершкове масло – 70 г.

приготування:

Розтопити вершкове масло і злегка остудіть.

Покладіть печиво в пакет і за допомогою качалки подрібніть в дрібну крихту. Або зробіть це в кухонному комбайні. Перекладіть крихти в миску і змішайте з розтопленим маслом.

Поставте бортики від рознімної форми для випічки діаметром 22 см на блюдо і викладіть печиво. Добре утрамбуйте дном склянки, щоб вийшла основа.

Наріжте банани кружечками.

Перекладіть варене згущене молоко в сотейник і трохи підігрійте, щоб вона стала трохи рідині, – так її буде зручніше викладати.

Збийте вершки до м’яких піків.

Викладіть згущене молоко на основу і розрівняйте лопаткою.

Покладіть банани.

Останній шар – збиті вершки. Приберіть банофі пай на 1 годину в холодильник.

Потім розтопіть шоколад на повільному вогні, трохи остудіть і прикрасьте десерт перед подачею.

Смачного!