Вперше баноффі пай приготували в пабі «Голодний монах» в Ессексі в 1972 році, і з тих пір там були з’їдені тонни цього десерту. Але необов’язково їхати за ними в Англію – баноффі пай можна зробити вдома за лічені хвилини.
Пропонуємо вам бомбічний рецепт!
Інгредієнти:
- Не дуже солодке печиво з борошна грубого помелу – 300 м
- Вершки жирністю 35% – 300 мл.
- Варене згущене молоко – 1 банка.
- Банани – 3 шт.
- Шоколад – 50 г.
- Вершкове масло – 70 г.
приготування:
Розтопити вершкове масло і злегка остудіть.
Покладіть печиво в пакет і за допомогою качалки подрібніть в дрібну крихту. Або зробіть це в кухонному комбайні. Перекладіть крихти в миску і змішайте з розтопленим маслом.
Поставте бортики від рознімної форми для випічки діаметром 22 см на блюдо і викладіть печиво. Добре утрамбуйте дном склянки, щоб вийшла основа.
Наріжте банани кружечками.
Перекладіть варене згущене молоко в сотейник і трохи підігрійте, щоб вона стала трохи рідині, – так її буде зручніше викладати.
Збийте вершки до м’яких піків.
Викладіть згущене молоко на основу і розрівняйте лопаткою.
Покладіть банани.
Останній шар – збиті вершки. Приберіть банофі пай на 1 годину в холодильник.
Потім розтопіть шоколад на повільному вогні, трохи остудіть і прикрасьте десерт перед подачею.
Смачного!