Інгредієнти

  • цукру – 1 ст.
  • яйця – 3 шт.
  • соди, оцту або лимонного соко для гасіння – 0,5 ч. л.
  • масла або маргарину – 250 гр.
  • борошна – 2,5-3 ст.

Приготування

Масло або маргарин розрізати на кілька частин і дати постояти щоб добре розм’як.

У великій мисці починати (краще міксером) збивати яйця з цукром, додати погашену соду, ще раз збити, потім покласти масло (або маргарин) і як можна дрібніше його порубати, потім знову збивати, поки все не стане однорідним.

Можна потихеньку додавати муку! Додаємо до тих пір, поки тісто зручно збивати міксером, потім додаємо потроху борошно, що залишилося, але заважати продовжуємо ложкою. Коли ложкою теж стає важко заважати, вивалюємо тісто в решту борошна (трохи борошна відсуваємо вбік, – додамо при необхідності) і починаємо вже вимішувати руками.

Тісто НЕ повинно бути еластичним! Воно залишиться м’яким, але не повинно липнути до рук. Якщо все ще липне, додайте трохи борошна (з відкладеним) і вимішайте.

Готове тісто треба накрити плівкою і прибрати в холодильник.

Тим часом включаємо духовку, розігріваємо до 200 градусів.

Прикручуємо м’ясорубку.

Деко посипаємо борошном або вистилає папером і дістаємо тісто з холодильника і відрізаємо приблизно чверть, решта ставимо назад в холодильник.

Тесту надаємо форму «ковбаски» і починаємо пропускати через м’ясорубку. Коли тісто починає виходити, чекаємо, поки воно опуститься сантиметрів на 5-7 і тоді рукою його піднімаємо знизу і зрізаємо ножем. Таким чином виходить правильна форма – пухнастий квітка і підстава.

Кладемо його на деко.

Щоб наступний «квітка» теж вийшов красивим, треба зчистити залишки тіста з «решітки» м’ясорубки.

Коли тісто в м’ясорубці закінчується, додаємо ще з холодильника і продовжуємо.

Намагайтеся робити все швидко, щоб тісто не почало танути на столі і втрачати форму. Коли деко наповнений, ставимо в духовку і стежимо за готовністю!

Середній час приготування 35-40 хвилин.

Остигнули печива можна посипати цукровою пудрою!