Знаковое овсяное печенье

В Австралії вівсяне печиво було не просто десертом, а національною гордістю! За часів Першої світової війни австралійські солдати, поправляючи на фронт в Європу, брали з собою печиво з вівсяних пластівців під назвою «Анзак» – за першими літерами назви корпусу, що відправляється на Галліполі, – Австралійський і новозеландський Армійський Корпус.

Печиво добре зберігалося (два місяці в дорозі по морю – не жарти), було вельми поживним, а смак його нагадував про далеке затишному будинку. У його складі, крім вівсяних пластівців, була пшенична мука, кокосова стружка, цукор, мед, цедра апельсина.

Печиво було дуже твердим, його потрібно було розмочувати в окропі або гарячому молоці. З тих пір «Анзак» вважається національним печивом Австралії, а в День ветеранів його печуть для збору благодійних коштів.

До речі, в Австралію і Нову Зеландію рецепт приготування сухого вівсяного печива прибув з Шотландії разом з іммігрантами на початку XIX століття.