Бобові – відмінне джерело кількох важливих поживних речовин, в тому числі широкого спектру вітамінів і мінералів. Хоча точний профіль поживних речовин може варіюватися в залежності від конкретних видів бобових, більшість з них зазвичай містять велику кількість фолату, марганцю, заліза і магнію, а також асортимент інших основних мікроелементів.
Бобові також є відмінним рослинним джерелом білка і клітковини, які важливі для кількох аспектів здоров’я.
Наприклад, білок є невід’ємною частиною імунної функції, складу тіла, відновлення, здорового росту і розвитку тканин.
Тим часом, було доведено, що клітковина знижує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину, покращує чутливість до інсуліну, підвищує втрату ваги і багато іншого.