Вітамін С – водорозчинний з’єднання, яке міститься в багатьох продуктах харчування, особливо фруктах і овочах.
Він добре відомий як потужний антиоксидант, який надає позитивний вплив на здоров’я шкіри і імунну функцію. Він також життєво важливий для синтезу колагену, сполучної тканини, кісток, зубів і невеликих кровоносних судин.
Людський організм не може виробляти або зберігати цей нутрієнт. Тому необхідно регулярно споживати його в достатніх кількостях.
Добова норма споживання вітаміну С становить орієнтовно 90 мг для дорослої людини.
Вітамін С загоює рани, тріщини або порізи. Його часто додають в косметику як ефективний антиоксидант.
Він розгладжує зморшки, зволожує шкіру і захищає її від негативного впливу навколишнього середовища – вітрів, холодів або ультрафіолету.
11 продуктів з великим вмістом вітаміну С
Є дуже багато фруктів і овочів, в яких міститься набагато більше вітаміну С, ніж в звичних для нас цитрусових. Ось список з 11 продуктів з високим вмістом вітаміну С, які без праці можна знайти на прилавках наших магазинів:
- Шипшина.
- Солодкий перець (червоний і зелений).
- Чорна смородина.
- Обліпиха.
- Яблука.
- Петрушка.
- Брокколі.
- Брюссельська капуста.
- Кріп.
- Горобина червона.
- Кольорова капуста.