Як правильно вибирати і зберігати фундук?

Очищений фундук купувати на ринку треба обережно: є небезпека зіткнуться з афлатоксинами. Афлатоксини – це цвілеві грибки, вони зустрічаються в лежалих, прострочених горіхах, насінні і чайній заварці. У невеликій дозі афлатоксини можуть спровокувати захворювання печінки, а у великих – найсильнішу алергічну реакцію. Афлатоксини часто зустрічаються в горіхах, які продаються саме на ринках, на вагу.

Якщо на ядрах горіха є темні плями і затхлий запах, то вони заражені афлатоксинами. Якщо ви зважилися купити фундук на вагу, понюхайте горіхи: у свіжих плодів приємний запах. Фундук безпечніше купувати не очищений, а в міцній, непошкодженій шкаралупі.

Що стосується горіхів в пакетах, їх упаковка не повинна бути прозорою: якщо на фундук потрапляє світло, він швидко псується. Купуйте тільки ті горіхи, які вирішили фасувати не більш ніж півроку тому.