Чому так важливі овочі?

Функція мікрофлори – допомагати перетравлювати їжу і синтезувати з їжі вітаміни. Мікрофлора буває різною, населення бактерій змінюється в залежності від того, яка їжа надходить в кишечник. У нас можуть жити як корисні, так і шкідливі бактерії. Корисні – це бактерії, які живуть з нами в взаємовигідній співпраці, а саме – ми поставляємо їм їжу, а вони допомагають засвоєнню і розщепленню, а так само постачають нас вітамінами.

Важливо! Чим більше корисних бактерій в нашому організмі, тим краще працює наш кишечник і тим краще ми себе почуваємо і відчуваємо.

Улюблена їжа корисної мікрофлори – це ОВОЧІ! Включайте якомога більше різноманітних овочів в свій раціон. Їжте не менше 5-ти жмень двох рук в день. Бажано з кожним прийомом їжі.

  • зелень (шпинат, салат, рукола, петрушка, кріп, цибулю, часник і т. д.),
  • коренеплоди (морква, буряк, ріпа, бруква, редька, редиска, петрушка, пастернак, селера, хрін),
  • капустяні (капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, брюссельська, кольорова, кольрабі, брокколі),
  • гарбуз, кабачок, цукіні, крукнек, огірок, патисон, диня, томат, перець овочевий, баклажан, артишок, спаржа, ревінь.

Шкідливі бактерії – з’являються тоді, коли харчування людини «захаращене», там багато фастфуду, цукру, мало овочів і води. Відбувається заміщення корисної мікрофлори на шкідливу. Шкідливі бактерії не дають користі нашому організму, аж ніяк – ними виділяється велика кількість відходів, які призводять до запалення, що не прохідності і хвороб. Тільки від вас залежатиме, яка мікрофлора буде переважати у вас в кишечнику і тільки від вас залежатиме ваше здоров’я.