4 основні види харчової солі

Сіль відіграє досить важливу роль у нашому житті. Існують основні 4 види харчової солі: столова, очищена, морська, йодована – чим вони відрізняються?

Столова сіль

Це звичайнісінька сіль, представлена у сипучій формі, або у пресованій. Її продають у пакетах, досить солона. Столову сіль варто купувати, якщо вирішили консервувати чи маринувати.

Очищена сіль

Це звичайна сіль, але яка пройшла додаткову процедуру очищення. Присутній незначний освіжаючий післясмак. Її найчастіше використовують професійні кухарі на своїх кухнях під час приготування будь-яких страв, а також як приправу.

Йодована сіль

Ця сіль додатково збагачена йодом. Рекомендують вживати тим, у кого спостерігається йододефіцит. Надлишок йоду в організмі небажаний, тому слід обережно приймати цю сіль. Йод під час приготування не відчутний.

Морська сіль

Ця сіль є продуктом випаровування морської води. Така сіль дуже корисна за рахунок високого вмісту в ній мінеральних речовин, але на смак вона не кожному сподобається. Текстура велика, колір з синюватим відтінком.