Саме по собі поділ спожитої їжі на правильне і неправильне – абстрактно. Існують різні «школи» харчування: вегетаріанство, сироїдіння, кето-дієта, роздільне харчування і т.д.
Кожна з них має на меті одне – бути здоровим.
І тут, що для однієї людини буде рекомендованим, для іншого може виявитися неприйнятним, наприклад, через якусь хворобу, непереносимості продукту або алергії.
Будь-які обмеження або виключення в харчуванні навряд чи можна вважати корисними і потрібними для всіх. І тим більше, коли йдеться про нав’язування і примушення.
Тому у правильного харчування є лише узагальнене визначення: це збалансований раціон з натуральних і якісних продуктів (м’ясо, злаки, овочі, фрукти), які задовольняють усі потреби організму і йдуть йому на користь.